JEZIVO PLEME AGORI OD KOG INDIJA STREPI: Sveštenici koji jedu ljudsko meso, hodaju goli i piju iz lobanja!

Podeli:

Pleme Agori sveštenika iz grada Varanasija u Indiji obavijeno je velom misterije, a zbog priča koje ih prate, narod ih se izuzetno plaši.

JEZIVO PLEME AGORI OD KOG INDIJA STREPI: Sveštenici koji jedu ljudsko meso, hodaju goli i piju iz lobanja!

Navodno, ovi prognani sveštenici jedu ljudsko meso i žive blizu mesta gde se vrše kremiranja u potrazi sa duhovnim uzdizanjem.

Takođe, o njima se priča da piju iz ljudskih lobanja i da odgrizaju glave životinja. Osim toga, oni i izgledaju zastrašujuće jer farbaju svoje llice, a muškarci obično imaju ogromne brade.

Italijanski fotograf Kristijano Ostineli proveo je neko vreme sa njima, u nadi da će otkriti nešto više o načinu života ovih ljudi.

– Oni su obavijeni velom misterije i Indijci ih se plaše, kažu da mogu da predvide budućnost, da hodaju na vodi i da bacaju zle kletve – rekao je Kristijano Ostineli.

Ovi sveštenici koriste kombinaciju marihuane, alkohola i meditacije, koja im pomaže da se potpuno izmeste iz stvarnosti i uzdignu se bliže hindustičkom bogu Šivi.

Oni žive u blizini mesta gde se vrši kremacija, jer bog Šiva i boginja Kali Ma navodno obitavaju i hrane se onim što drugi ostave.

Tela se obično kremiraju, a potom se bacaju u reku Gang, ali neka se samo bacaju, bez kremiranja.Navodno, pleme Agori onda uzima te ostatke za svoje duhovne obrede, nose leševe, hrane se njima i prave im oltare.

Ovi sveštenici veruju da su krv i meso prolazni i da je telo posebno nedosledno. Oni ističu ovu tvrdnju kroz obitavanje na grobljima gde se okružuju smrću i propadanje. Agori izbegavaju da poseduju stvari i obično hodaju goli.

Ovako se udaljavaju od onoga što vide kao zemaljske zablude i ističu ljudsko telo u svom najčistijem obliku.

Današnje pleme Agori vodi poreklo od puritanca Baba Kinarama iz 17. veka, za kog se priča da je živeo 170 godina.

Autor: Blic/Foto:pixabay

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *