KAKO TROŠI NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU: Važi za ŠKRTICU, a ima 105 milijardi dolara i biće vam sve jasno kad vidite šta vozi (FOTO)

Podeli:

Džef Bezos sa 105 milijardi dolara zvanično je najbogatiji čovek ikada.

Uprkos činjenici da raspolaže sa više novca neko bilo ko drugi na planeti, Bezos važi za škrtog čoveka, a postoje i razni izvešatji da izrabljuje svoje radnike. Pogledajte na šta je sve bračni par Bezos potrošio novac.

Privatni avion

Pre dve godine vlasnik “Amazona” častio se privatnim avionom “Gulfstream G650ER” vrednim 48 miliona dolara kojim putuje na luksuzna ostrva poput Galapagosa.

Stara Honda

Iako ima privatni avion, za svakodnevnu vožnju najbogatiji čovek na svetu koristi staru Hondu iz 1996. godine.

Mekenzi i Džef Bezos

Deo svog bogatstva, bračni par Bezos koristi i za putovanja. Za letovanja uglavnom biraju luksuzna ostrva, ali poznato je da vole da putuju po Evropi, najčešće na produžene vikende. Poslednja destinacije na kojoj su bili je Rim, pišu britanski mediji.

Vila na Beverli hilsu

Par živi u vili vrednoj 18 miliona dolara u Vašingtonu, gde im je prvi komšija čovek kojeg je upravo bezos skinuo sa trona najbogatijih – Bi Gejts. Pored ovog imanja, par ima još nekoliko vila širom SAD.

Mekenzi Bezos Džef

Jedna od njih je i vila sa bazenom i četiri spavaće sobe na Beverli Hilsu za koji je Bezos izdvojio 9,5 miliona dolara. Na imanju se nalazi i teniski teren i garaža za šest automobila.

Muzej tekstila

Bezos je početkom 2017 godine tajno kupio zgradu čuvenog Muzeja tekstila u Vašingtonu, što ga je koštalo 14 miliona dolara.

Džef Bezos

U ovom kraju komšije će mu biti porodica Obama i Ivanka i Džared Kušner.

“Blu Orgin”

Bezos se 2000. godine uključio u svemirsku trku osnivanjem firme “Blu Orgin”.

Džef Bezos

Pre dve godine su krenula testiranja njegovih višestruko upotrebljivih raketa za suborbitalne letove, a uspesi su Bezosa naveli da optimistično najavi kako će se u njegovoj ponudi skoro, već 2018. godine naći i jefitni privatni svemirski letovi.

Džef Bezos

Da bi finasirao ova istraživanja, Bezos savkke godine proda akcije “Amazona” u vrednosti od milion dolara.

(Izvor: blic.rs)Foto: NINA PROMMER / EPA

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *