KO BI REKAO? Alkohol je dobar za zdravlje, evo i zašto

Podeli:

Ukoliko ste ljubitelj čašice, može se reći da ste zdraviji od onih koji ne mogu da pomirišu alkohol, ipak – ne treba preterivati.

Već decenijama slušamo o štetnosti alkohola. Naravno, sve je štetno ukoliko preterujete. Ali, alkohol može biti i dobar za vaše zdravlje, doduše samo ukoliko ga unosite u umerenih količinama!

Čaša za zdravije srce

Čaša crvenog vina na dan može pomoći vašem srcz. Antioksidansi iz vina snižavaju loš holesterol u organizmu. Uz čašu crvenog vina na dan sprečićete začepljenje krvih sudova.

Živečete duže

Mnogo alkohola će vas ranije odvesti u grob, ali jedna čaša vina na dan može vam produžiti život, tvrde naučnici. Naime, istraživanja pokazuju da čaša alkohola dnevno smanjuje rizik od smrti za čak 18 odsto.

Mozak bolje radi

Znate ono: “što trezan misli, pijani govori”. E sad, ne treba da se nalivate pa da izblebećete sve što vam je na duši, ali će jedna čaša alkohola da pomogne vašem mozgu da se opusti, odbaci bespotrebne misli, a ostala saznanja da “lepo složi”. Odbacivanjem nepotrebnih misli smanjićete stres, a mozak bolje radi kada niste pod stresom.

Autor: Alo!/Foto:Shutterstock

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *