Lepe žene podstiču bolje pamćenje kod muškaraca

Podeli:

Naučnici su ustanovili da će muškarci zapamtiti više detalja o ženi koju su upravo upoznali ako dotična ima pravu razmeru struka i kukova.

Lepe žene podstiču bolje pamćenje kod muškaraca

Najviše će zapamtiti ako je razmera 0,70 (veličina struka je 70 odsto od obima kukova) ili ono što se smatra savršenom figurom kakvom se mogu pohvaliti Kejt Mos, Keli Bruk, Džesika Alba i naravno, najzgodnija plavuša svih vremena, Merilin Monro.

U eksperimentu je učestvovalo 218 muškaraca kojima su pokazivane fotografije obučene žene digitalno menjane da pokazuju različitu razmeru struka i kukova. Svaku fotografiju koju su posmatrali četiri minuta pratile su informacije poput imena, godišta, posla, obrazovanja, hobija i porodice dotične. Nakon toga, ispitanici su dva minuta radili osnovne aritmetičke radnje, da bi zatim odgovarali na pitanja o ženi sa fotografije. Što je odnos struka i kukova bio bliži 0,70, ispitanik je zapamtio više informacija.

Razlog je jednostavan – muškarci više pamte kad su u pitanju atraktivne devojke da bi ih kasnije lakše zaveli, ali i da bi bili sigurni da sa tom zgodnom damom i potencijalnom partnerkom dele interesovanja, porodičnu istoriju, nivo obrazovanja.

Autor: Novosti

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *