Marija (107) zna tajnu dugog života i savetuje žene: Bežite od alkohola i muževa koji zvocaju!

Podeli:

Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče, koja je ovih dana proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovečnost to što se sklanjala od pića i 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj “pio krv”.

Slovačkoj televiziji Markiza, koja je došla da joj čestita rođendan, vitalna bakica rekla je da je tajna dugovečnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža posle nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovečnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

– Verovatno imam kod Boga vezu kada sam doživela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj – kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primereno godinama služi, ne koristi nikakve lekove, a najviše je muči što su pre nje umrla njena deca i sve njene drugaricem ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posećuje je.

 

Izvor: Beta

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *