MRŠ NAPOLJE IZ MOJE KAFANE: 18 stvari koje radimo u kafiću, a konobari lude od toga!

Podeli:

Svi volimo da tu i tamo sednemo u kafić i popijemo piće. Ali mnogi nisu svesni šta sve rade tom prilikom. Da li znate koje su stvari koje druge goste, a i zaposlene u kafićima dovode do ludila? Evo i odgovora:

1. “Izvini? Izvini? Eheeej! Izvini!”

Ne brinite, čuli su vas. Kako zaposleni, tako i drugi gosti koji se verovatno hvataju za glavu.

2. Gde ću sa žvakom?

Nikada, ali nikada nemojte da zalepite žvaku u pikslu. Ovo otežava zaposlenima posao i moraju posle da je odlepljuju, a ako ste u društvu pušača, tajno će vas mrzeti.

3. Neću ništa. U stvari, može čaša vode!

Naravno, ta čaša vode podrazumeva i led. Ukoliko ste mislili da samo svratite na kratko da pozdravite društvo koje je već tu, ipak pokušajte da barem popijete brzu kaficu. Od ovoga je vašem društvu neprijatno, a i konobar će vas zamrzeti.

4. Nije problem da pojedem ovo iz pekare ovde?

Gde je kifla, tu je i jogurt. Retko ko će vam zabraniti da pojedete nešto što ste poneli, ali ako za sobom ostavite mrvice, kese i prazne čaše od jogurta, neće vas sledeći put dočekati sa osmehom.

5. Čekaj da ti pustim pesmu!

Ovo uglavnom podrazumeva pametni telefon pojačan do maksimuma, na kome ide neka pesma koja se sviđa verovatno samo osobi koja ju je pustila, dok drugi gosti polako čupaju kosu zbog mešavine raznih zvuka.

6. Izvinite, je l’ radite?

Ukoliko je lokal pun ljudi, muzika svira i svi imaju piće, to uglavnom znači da je kafić otvoren! Nije potrebno dodatno proveravati.

7. Ova stolica bolje stoji ovde…

Ukoliko dolazite u većem broju nego što ima mesta za jednim stolom, najbolje je da pitate nekoga od zaposlenih da vam pripremi adekvatno mesto. Nemojte krenuti da vučete nameštaj po lokalu.

8. Izvini, možeš li da smanjiš/pojačaš muziku?

Ovo je u redu u nekim slučajevima, ali ako ste jedini koji se žale na jačinu muzike, bolje se suzdržite.

9. Tradicionalna domaća kafa.

Ne okrećite šoljicu. Nikako. Čitanje iz šoljice je mnogima zabavno, ali užasno izgleda, a posle toga ostaje veliki haos.

10. Jao, stvarno ne znam šta ću!

Koliko teško može da bude? Pogotovo ako ste se tek pridružili ekipi, a onda je konobar došao samo zbog vas. Verujte ni da zaposlenima nije prijatno dok čekaju da se mušterija odluči.

11. Može i voda za  Švrću?

Mnogi lokali nemaju ništa protiv kućnih ljubimaca. Ali pazite na njih. Ako krene da juri konobara ili da se igra sa drugim gostima, mnogima će biti neprijatno. U svakom slučaju, nemojte od osoblja tražiti da vam čuvaju ljubimca dok vi odete nešto da završite!

12. Može jedan kapućino sa šlagom?

Ovo piće ne postoji. Kapućino je zapravo espresso sa mlekom i velikom količinom mlečne pene. Tu je nemoguće uglaviti i šlag.

13. Meni jedan ekspreso!

Reč koju ste tražili ne sadrži slovo “k”.

14. Ubacivanje u razgovor.

Ukoliko ste došli sami ili ste potrošili materijal za razgovor sa svojim prijateljima, nemojte se mešati u tuđe razgovore. Čak i ako ste sto odsto sigurni da ste u pravu.

15. E, izvini, može ipak bez leda?

To je uvek bolje naglasiti pre nego što piće stigne do vas, iz mnogo razloga!

16. Gde je tolalet?

Tu je, sigurno! Mnogi ovo pitanje postavljaju bez da se imalo potrude da pogledaju oko sebe. Uglavnom se toalet nalazi u blizini šanka, a jasno je i naznačeno da je tu.

17. Ovo mesto slobodno?

Ukoliko nikoga nema za stolom, a nije naznačeno da je sto rezervisan, slobodno je! Ne morate se dodatno informisati od konobara, sami će vas uputiti ka vašem stolu, ukoliko mesto nije slobodno.

18. Noćne ptice…

Možete da zamislite oduševljenje konobara kada u 23:55, ukoliko je radno vreme do ponoći, uđe grupa ljudi i zamoli da popije još samo jedno piće! Zbog vlasnika lokala će ispoštovati vaš zahtev, ali u tom slučaju bar ostavite bakšiš.

Kurir

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *