MUŽ TRAŽI RAZVOD JER MU SE SMUČILO DA GA KUĆI DOČEKUJE TREZNA ŽENA

Podeli:

Luka Marković, četrdesetogodišnjak iz Beograda, podneo je zahtev za sporazumni razvod braka jer mu je dozlogrdilo da ga po povratku iz kafane čeka trezna žena.

On tvrdi da je učinio sve kako bi sačuvao brak, ali da njegova supruga Sonja nije pokazala želju da napravi kompromis.

– Sonja i ja smo u braku već sedam godina i ne mogu reći da smo imali nekih većih problema i trzavica, sem tog njenog trezvenjaštva – objašnjava Luka – Nije lako živeti sa takvom ženom. Bez obzira da li sam se napio u kafani, na poslovnom ručku ili izletu sa drugarima, ona je uvek trezna. Pokušavao sam da razgovaram sa njom, da joj ukažem na problem. Čak sam joj jedno vreme uskratio i s-ks. Stalno je obećavala da će se promeniti, da je to poslednji put, ali bi ubrzo nastavila po starom. Posle svega, što sam prošao sa njom, sumnjam da me je ikad stvarno volela – jada se on.

Ovakvo ponašanje nije retko i jedan je od glavnih uzroka bračnih nesporazuma i svađa, tvrde sociolozi.

– Srbija je tradicionalno društvo u kojem postoji čvrsta podela na polove i njihovu ulogu u porodici. Ovakvim ponašanjem, Sonja pokazuje da nije u stanju da izađe iz tradicionalne uloge žene i prilagodi se novom vremenu – kaže Zoran Ćirović, sociolog i stručnjak za bračne odnose -Trezvenjaštvo kod žena je jedan od najčešćih uzroka loših bračnih odnosa i mnogi brakovi su upravo zbog njega završeni razvodom, tvrdi on.

Luka se već iselio iz zajedničkog stana i preselio kod mame. U iskrenom razgovoru, koji smo vodili u jednoj od gradskih kafana, on je priznao da još uvek voli svoju suprugu i da bi joj sve oprostio, samo kad bi pristala da, bar ponekad, ne bude trezna kad se on vrati kući.

Njuznet

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *