Nigerijac koji ima 97 žena tvrdi da neće stati sa brakovima

Podeli:

Najpoznatiji bigamista na svetu, Nigerijac Mohammed Bello opovrgnuo je glasine o svojoj smrti – kazavši da je živ, zdrav i vitalan.

Bello ima 92 godine, i jedna je od najkontroverznijih ličnosti Nigerije i sveta – ima verovali ili ne 97 žena, a za Vanguard je kazao da planira još po neki brak.

On je za života oženio više od 100 žena, a to zove “predivnim i božanskim pozivom”. Po pozivu je klerik, a tokom života dosta se sukobljavao sa islamskim vlastima koji njegovo domaćinstvo opisuju kao “kult ličnosti”.

On je nadživeo većinu od svoje 185 dece, a glasine o njegovoj smrti, kaže da su širili zlonamernici, a utamošnjim medijima, pojedinim svetskim se širila informacija da je umro nakon bolesti.

“Glasine su budalaština, a zlonamernici to pričaju  zato što su zavidni na svemu onome što mi je Bog dao”, prenosi Vanguard.

“Ovo što ja radim je božanski, to je zadatak u kojem ću istrajati”, kaže Bello koji je trenutno u braku sa 97 žena, a imao ih je ukupno 107.

Većina islamskih učenjaka smatra da čovek može imati četiri žene, samo ako svaku tretira jednako. Međutim, Bello smatra da Kur’an ne određuje egzaktan broj koliko muškarac može imati žena, nego da je to ovisi o sposobnosti muškaraca.

On je 2008. godine bio uhapšen i izveden pred Šerijatski sud jer je “stvarao tenzije”, a sud je potom naredio da se mora razvesti od 82 (tadašnje žene), kako bi mu ostale samo četiri. Nije se žalio.

Ne namerava stati, kako rekosmo: “Imam samo 97 žena. Još ću se ženiti, i to ću raditi dok sam živ. Imam još života u sebi, i savetujem svima da ne idu na mene – jer tako i napradaju Boga, našeg stvoritelja”, prenosi Independent.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *