Osveta šalterima: Doneo im kovanice u 5 kolica

Podeli:

Američki biznismen Nik Stafrd iz Virdžinije platio je 3.000 dolara poreza pomoću petoro kolica u kojima je bilo 300.000 zlatnika.

Sve je počelo kada je Nik otišao da plati registraciju vozil i porez. Na Odeljenju za motorna vozila naišao je na birokratske prepreke koje su ga toliko iznervirale da je smislio način kako da im se osveti.

Sledeći put došao je na šalter i doneo 300.000 zlatnika u kolicima. “Uplatnica” je bila teška više od 700 kilograma.

Službenici nisu imali izbora i morali su da se late brojanja kovanica. Radili su prekovremeno i trebalo im je najmanje sedam sati da sve prebroje.

Staforda je naljutilo to što su ga službenici šetali bez potrebe. Naime, kada je tražio broj lokolanog Odeljenja za motorna vozila kako bi se raspitao kako i gde da registruje automobil svog sina, odbili su ga uz obrazloženje da taj broj nije namenjen za pitanja i odgovore građana.

Poziv su prebacili u fiijalu u Ričmondu. Setio se da se pozove na Zakon o pravu na dostupnost informacijama i naravno odmah je dobio broj lokalnog odeljenja. Pošto je bio vidno iznerviran, iz hira je tražio još devet brojeva drugih filijala u okolini. Pogađate, opet je odbijen. Otišao je i dalje, i podneo nekoliko tužbi i opet odneo pobedu. Veliko finale usledilo je kada je došao na šalter da plati u kovanicama.

Screenshot_9

b92

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *