Pijan upao u Zoološki vrt i na smrt prebio majmuna

Podeli:

Majkl Votkins (22) iz Vajsera u Ajdahu (SAD), otac sedmomesečnog sina, osuđen je na jednogodišnji program prevaspitavanja u državnom zatvoru, jer je u pijanom stanju upao u zoološki vrt Boa i na smrt prebio jednog od dva tamošnja majmuna vrste patas.

Prema navodima optužnice, Votkins je nakon neumerenog pijančenja sa jednim prijateljem u gradskim barovima, došao na originalnu ideju da provali u zoološki vrt i da ukrade majmuna.

Pošto se uspešno izborio sa bravom i ušao u kavez za primate, uspeo je da jednog od patas majmuna smota u svoju jaknu, i pokušao je da ga tako zamotanog prebaci preko ograde.

Životinja je, međutim, pružala otpor, oslobodila se jakne i počela da beži, a Votkins je u jurnjavi za njom izgubio kontrolu, pa je majmuna, kad ga je konačno stigao, motkom i nogama izudarao po glavi i gornjem delu tela, da bi zatim otišao i ostavio ga da od zadobijenih povreda ugine.

S obzirom na up-rnost i surovost koju je u ovoj poteri pokazao, sudija je bio odlučan unameri da ga osudi na meru prevaspitavanja u zatvorskoj ustanovi, mada je branilac insistirao da kazna bude uslovna, uz tvrdnju da će Votkins biti dovljno kažnjen već i time što će među sugrađanima ostati upamćen kao “čovek koji je ubio majmuna”.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *