Počeo je da radi sa 7 godina jer nije imao šta da jede, a danas poseduje 114 rols rojseva

Podeli:

Kao stručnjak za unutrašnji dizajn Kenet Bordvik nagomilao je bogatstvo u iznosu od zapanjujućih šest milijardi funti.

Dizajnirao je palate arapskih kraljevskih porodica i navodno je radio za kraljicu Elizabetu II, kao i za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža. Čovek, koji danas poseduje luksuzne nekretnine u Berverli Hilsu, uspeh duguje veoma skromnim, čak jako siromašnim počecima.

Danas poznat kao “dizajner od milijardu dolara”, Bordvik poseduje 114 automobila “Rols rojs”, ali dobro pamti majčine suze nakon što su joj iz kola ukrali torbe s namirnicama, a nije imala novca da kupi druge.

– Imao sam sedam godina kada sam shvatio da smo siromašni. Sledećeg dana nisam došao kući iz škole. Našao sam posao u komšiluku. Brisao sam podove u ordinaciji kiropraktičara, prodavnici krofni i perionici – ispričao je voditeljki Ketrin Rajan u emisiji britanskog Kanala 4 “Kako ste se obogatili”.

Nekoliko decenija kasnije postao je vrhunski dizajner enterijera, koji po bogatstvu može da se meri sa svojom klijentelom i na smenu boravi u Los Anđelesu, gde ima kancelariju, i u Dubaiju, gde mu se nalazi dom i gde osmišljava enterijer palata, piše Dejli mejl.

Kaže da je vrlo dobro upoznat s kraljičinim unutrašnjim dekorom, kao i sa unutrašnjim uređenjem rezidencije princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža na ostrvu Anglsi, ali da je reč o “poverljivim” informacijama.

View image on Twitter

On je, međutim, potvrdio da radi za kraljevsku porodicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je dizajnirao unutrašnji prostor palata u Dubaiju i Abu Dabiju.

– Ja sam verovatno najsrećniji čovek kog poznajem. Ali sve je to posledica nap-rnog rada, osim toga, imam dar i pridržavam se jednog pravila. Nikada ne odbijam klijente i nikada ne kažem: “Ne znam” – kaže Bordvik.

View image on Twitter

Zahvaljujući takvoj strategiji, danas ima nekretnine širom sveta i 114 “Rols rojseva”. Ipak, kaže da ne razmišlja o novcu.

– Nisam bogat, samo imam sreće. Sloboda me čini srećnim. Volim ono što radim – kaže Bordvik.

Izvor: blic.rs/foto: blic.rs

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *