PRAZNIČNA TAKTIKA BEOGRADSKIH DŽEPAROŠA: Ovo su im omiljene “cake” i MESTA GDE VREBAJU

Podeli:

Beograđani i gosti Beograda – otvorite četvore oči!

Novogodišnjim i božićnim praznicima raduju se svi, a pogotovo pripadnice lepšeg pola jer najzad mogu da priušte džemper, pantalone, čizme… koje su merkale nedeljama, pa i mesecima unazad. Iako su sniženja u Srbiji daleko iza prazničnih popusta u evropskim zemljama, većina računa da će ovih dana pazariti po nešto nižim cenama.

Baš je ovo vreme koje čekaju i prestonički džeparoši!

– Pokradena sam pre nekoliko dana u butiku usred Knez Mihailove ulice. Nosila sam jednu od onih torbi što idu ukoso, preko ramena, sa rajsferšlusom i preklopom odozgo. Novčanik je bio na dnu, a preko njega sam stavila kokice, koje sam grickala i kapu. Češrkala sam po rafovima u gomili žena koje su takođe privukli popusti koje ovih dana ima svuda po Beogradu. I dok sam pokušavala da pronađem džemper u odgovarajućoj veličini osetila sam kako gazim nešto. Okrenula sam se i podigla kaput sa poda, a onda sam ispod njega videla svoju kapu! Istog trenutka sam pomislila na novčanik, ali od njega nije bilo ni traga ni glasa. Imala sam u njemu 5.000 dinara koje sam podigla upravo kako bih pred praznike kupila sebi nešto – priča Beograđanka Bojana M. (30) i dodaje da se odmah obratila radnicama u prodavnici, ali da su joj one rekle da se to već dešavalo i da u gužvi oni jednostavno ne mogu da paze na sve koji ulaze i izlaze iz radnje

Slučaj je naravno prijavila, ali su joj i nadležni rekli da ne polaže mnogo nade u to da će izgrednik ikada biti uhvaćen, a njen novčanik vraćen. Takvih prijava, kaže Bojana, na teritoriji Beograda dnevno ima na desetine.

7586-odeca-580x0

Zimsko doba, kada smo svi dodatno opterećeni kaputima, jaknama i zimskim torbama “dušu je dalo” za lopove po gradskom prevozu. Džeparoša ima mnogo na prometnijim linijama gradskog prevoza, poput linije 18, 25, 26, 37, 48 ili 50. 

Osim opreza nema proverenog recepta za spas od džeparoša. Najbolje je da ne nosite velike torbe. Pogodne su one male koje idu oko vrata i u kome mogu da stanu samo dokumenta i novac i koja uvek mogu da vam budu pri ruci. Najsigurnije je još i prebaciti ruku preko dok ste u masi.

7664-dzeparos-580x0

Džeparoša naročito mnogo ima na prometnim mestima kao što su autobuske i železničke stanice, posebno na dolaznim peronima. 

Zato, dragi naši, pazite ako odlazite u neku gužvu! Otvorite četvore oči i ne dozvolite da vam neka neprijatna situacija pokvari predstojeće praznike!

Dnevno.R.S.

 

 

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *