PRVI PUT: Žena od pola tone izašla iz kuće

Podeli:

“Najdeblja žena na svetu”, kako su tabloidi prozvali Ahmad Abdulati (26) iz Egipta, prvi put izlazi iz kuće i ide iz Aleksandrije na operaciju u Indiju – avionom.

Zbog svoje težine, izazvane bolešću, Abdulati je za svoj put morala da angažuje privatni avion. Telo ove žene teži više od pola tone, a ona se nada da će radikalno smanjenje težine postići barijatrijskom hirurškom operacijom.

Lekari misle da bi mogla da u seriji operacija u Mumbaju izgubi više od 390 kilograma, od svojih 499, u dve godine.

Abdulati je i za ovaj put imala poteškoća, i to onih birokratskih. Umalo da nije dobila vizu, jer joj indijski konzulat pri ambasadi u Kairu nije verovao da ne može da dođe do njih kako bi joj uzeli otiske prstiju.

U stvar je morao da se umeša hirurg Mufazal Lakdavala, koji je preko Twittera kontaktirao šefa indijske diplomatije i zatražio pomoć, koja je ekspresno pružena.

Iman je rođena kao velika beba, sa gotovo 5 kilograma, a onda joj je dijagnostifikovana elefantijaza, infektivna bolest koja izaziva prekomeran rast tela. Na to je u 11 godini imala i moždani udar, koji je vezao za krevet. To je još pogoršalo njeno stanje sa telom koje se “naduvavalo kao balon”.

Mondo

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *