Rešena “misterija” sponzoruša

Podeli:

Naučnici sa instituta ”Uvek Lud Nikad Zbunjen” su otkrili da postoji objašnjenje koje navodi da manje inteligentne žene imaju veći poriv da traže sponzore.

Naučnici su otkrili da postoji objašnjenje koje navodi da manje inteligentne žene imaju veći poriv da traže sponzore. Nova studija je otkrila da je verovatnije da će bogati muškarci biti privlačni ženama sa nižim koeficijentom inteligencije nego pametnim.

Ovo otkriće navodi da uprkos uvreženom verovanju da se radi o čistoj pohlepi, sponzoruše predstavljaju mnogo veći fenomen. Istraživači tvrde da se traženje sponzora može smatrati “instiktivnom potrebom da se finansijski obezbedi budućnost potencijalne dece”.

Vođa istraživanja,  kaže da je “potpuno prirodno” da žene sa slabijim obrazovanjem i izgledima za karijeru traže muškarce koji su sposobni da ima pruže finansijsku stabilnost.

“U starim vremenima, žene su privlačili muškarci sa bogatstvom, jer su znale da će takav partner povećati šanse za preživljavanje njihovog potomstva”. “To je veoma snažan osećaj, i ženama je teško da ga se “otresu”, naročito kada nemaju sopstvenu karijeru koja bi im pružila finansijsku nezavisnost”.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *