Šampioni ljubavi: Slavka i Miodrag slave 70 godina ljubavi, a evo kako im je to uspelo!

Podeli:

Slavka (89) i Miodrag Tanasić (92) iz Banovog Polja, upoznali se kao deca, zavoleli i venčali posle rata. Sedam desenija su zajedno, žive u ljubavi, sreći i pažnji koju dobijaju od brojnih potomaka.

– Kad me pitao da se udam za njega, ja sam mislila da se zafrkava sa mnom – priča baka Slavka. – On je bio iz bogate kuće, a ja sirota. Samo mi majka ostala, otac i braća izginuli u ratu. Bio je navalio da se ženi, čak je hteo da ide kod majke u Antunovac da je pita. Ja sam znala da me tamo neće dobiti jer sam imala dosta prilika za udaju. Posle je i on odustao od te ideje jer je znao kako je moja majka stroga i da bi me samo odveo nazad kući, a ne i dobio za ženu – kaže Slavka.

Uprkos teškim posleratnim decenijama koje su nastupile, njih dvoje ništa nije moglo da poremeti. Jer je njihov recept za sreću vrlo jednostavan.

Nikad se nismo posvađali, a kamoli viknuli jedno na drugo. Ni nas dvoje, niti neko u kući od familije. Moj otac mi nikad ništa nije branio, a ni ja mojoj deci. Nema domaćina u našoj kući, niko nema potrebe nešto krijući da uradi ili uzme. Kad imamo svi imamo. Lepo se slažemo. Ako se ne slažemo i ne dogovaramo, to nije kuća – dodaje Miodrag.

Njih dvoje imaju dve ćerke i sina, sedam unučadi i devetoro praunučadi, tako da za njihovim stolom, kad je porodična slava, sede četiri generacije. Miodrag je vrlo aktivan, čak vozi bicikl, dok se Slavka sporije kreće. O njima brine Rosa, koja je udata za njihovog unuka. Rosa dodaje da je ljubav Miodraga i Slavke uzor svim potomcima, a da u Banovom Polju, gde žive, niko ne pamti da je neko proveo zajedno čak 70 godina.

Izvor: Mačva press

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *