Srbin koji je džepario širom sveta

Podeli:

Bora Milojković svetski poznati džeparoš koji je obučavao policiju.

Ovo je priča o najpoznatijem džeparošu iz nekadašnje Jugoslavije, odnosno Srbije, koji je svojevremeno bio i postao svetska zvezda, a njegovo ime je Bora Milojković. Međunarodnu slavu i ogroman novac je zaradio sa svojim neobičnim umećem džeparenja. U svetu poznatiji pod umetničkim imenom “Borra Kralj Džeparoša”.

Bora je svoju veliku slavu stekao predstavama u jednom od najpoznatijih evropskih cirkusa, “Circus Knie” iz Švajcarske. Specijalnost mu je bila veština da gledaocu kada ga izvede na binu da mu ukrade novčanik iz džepa, da bi se nakon toga pojavio u džepu drugog posmatrača predstave na drugoj strani cirkusa.

Pored toga, Bora je uspevao neprimetno da sagovorniku skine sat s ruke, tregere s pantalona i naočare s nosa, a da to on uopšte ne primeti.

Ovu tačku, najpoznatiji džeparoš iz Srbije Bora Milojković, doveo je do perfekcije. Ubrzo, njegov neobičan talent džeparenja primetili su i policajci iz britanskog Skotland Jarda, pa su ga unajmljivali da im održi predavanja o tehnikama džeparenja. Više puta je držao predavanja na policijskim kongresima i seminarima, što govore brojni snimci na Youtube kanalu.

Od ovog posla uspeo je da zaradi pristojnu sumu novca, kojom je kupio celu ulicu u Gracu u Austriji, koja se i  danas zove “Borraweg”.

Eto i mi kao nacija imamo čime da se dičimo imamo svetski poznatog džeparoša.

Zanimljivostidana.rs.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *