Šta oblik zadnjice govori o vama

Podeli:

Svaka osoba ima različitu građu, pa tako može i da ponese veću zadnjicu. Na primer kada je u pitanju zdravlje, opasnije je imati višak masnih nasloga u predelu grudi nego zadnjice.

Salo na bokovima štiti srce zadržavaljući masti na mestima sa kojih ne mogu da naštete vitalnim organima.

V oblik – Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i širi kukovi. Zadnjica je najšira u donjem delu leđa, a postepeno sužava. Ovakva zadnjica je karakteristična za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

Četvrtasti oblik – Karakterišu je slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakvu zadnjicu je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vežbe i čučnjeve kako bi se promenila. Osobe sa ovakvom zadnjicom su veoma zdrave, a u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima koje se može rešiti čučnjevima.

Okrugli oblik – Drugačije se naziva oblik jabuke. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna,a osobe koje imaju ovakav oblik uglavnom su veoma zdrave.

Srcoliki oblik – Ovo je najpoželjniji oblik zadnjice. Ukoliko se ne vežba, osobe sa ovakvom zadnjicom rizikuju da imaju srčanih problema.

Autor: Stil

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *