Tužila ljubavnicu i dobila 5,5 miliona dolara

Podeli:

Jedna prevarena supruga tužila je ženu koja joj je rasturila brak i dobila odštetu od 5,5 miliona dolara.

Jedna prevarena supruga tužila je ženu koja joj je rasturila brak i dobila odštetu od 5,5 miliona dolara.

Amerikanka Lin Arkara iz Severne Karoline iskoristila je nekoliko vekova star zakon “otuđenja ljubavi”, prema kome svoju bol može da naplati.

Naime, dok je Lin (45) bila trudna, pozvala je u kuću svoju prijateljicu Suzan Pekoraro (45) da joj pomogne oko uređenja dečje sobe. Podla prijateljica usput joj je zavela muža Rasela sa kojim je Lin bila u braku šest godina, a za aferu je saznala tek pošto se porodila i dobila ćerku. Tada je rešila da presavije tabak i nakon razvoda sa Raselom tužila Suzan, tražeći svotu novca koju bi imala da je ostala udata.

“Suzan je došla u kuću moje klijentkinje i pomogla joj da okreči dečju sobu, a usput je zavela njenog supruga”, rekla je advokatica Sintija Mils, koja je na sudu tvrdila da ima dokaze kako je par bio srećan pre dolaska Pekorarove, te da bi bez nje ostali u braku. Sudija je presudio u Lininu korist i naložio Suzan da joj isplati 5,5 miliona dolara. Lin se nakon razvoda preselila na Floridu, Rasel živi u Džordžiji, a Susan u Merilendu i možda nikada neće morati da isplati odštetu jer se presuda ne može prisilno naplatiti u drugoj državi.

Inače, ovo nije usamljen slučaj: Sintija Šaklford je pre nekoliko godina tužila En Lundkvist tvrdeći da joj je rasturila 33-godišnji brak i namerno zavela muža. Za to je dobila maksimalno obeštećenje propisano zakonom, koje iznosi 8 miliona dolara.

“Ako neko želi da se upusti u aferu, bolje mu je da ne dolazi u Severnu Karolinu”, poručila je advokatica Mils.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *