U Japanu dozvoljeno bolovanje zbog slomljenog srca

Podeli:

Japanska marketinška firma “Hime&Company” dozvoljava svojim radnicama koje imaju ljubavne jade ili su raskinule sa partnerom da uzmu bolovanje čija dužina zavisi od godina starosti. Menadžeri firme navode da bolovanje zbog „slomljenog srca” omogućava radnicama da se dobro isplaču i izjadaju i vrate na posao osvežene.

„Nemaju svi potrebu da odu na porodiljsko odsustvo, ali kada se radi o ljubavnim jadima svima je neophodno malo slobodnog vremena isto kao kada smo bolesne”, izjavila je izvršna direktorka Miki Hiradate čija komapnija kontroliše šest tržišta kozmetičkih i drugih proizvoda za žene. Radnice mlađe od 24 godine mogu da uzmu jedan slobodan dan godišnje da se saberu posle raskida, one između 25 i 29 godina imaju pravo na dva, a starije od 30 na tri dana.
„Žene mlađe od 30 godina mogu lako da nađu novog partnera, ali za one starije to postaje mnogo teže, kao što su i njihovi raskidi ozbiljnije prirode”, objasnila je Miki.

Zaposlene u ovoj kompaniji, sa sedištem u Tokiju, takođe uživaju i druge pogodnosti kao što je dvodnevno plaćeno odsustvo u vreme velikih rasprodaja kako bi na tenane mogle da obave kupovinu.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *