U KANDŽAMA GATARA: Žena je sve pogodila, znala je i kako mi se zove dečko!

Podeli:

Iako je vračanje i proricanje sudbine u Srbiji zakonom zabranjeno, skidači crne magije, egzorcisti i tumači budućnosti i dalje su masovna pojava, a za svoje usluge dnevno zarade preko deset hiljada dinara.

U Novom Sadu aktivno i ilegalno posluje preko 100 gatara, vračara i skidača crne magije, a za njih se najčešće saznaje putem preporuke prijatelja i na internet oglasima. Tako je i Novosađanka Katarina K. (23) za gataru koja “bukvalno sve pogađa” saznala od svoje prijateljice, a na seansu od sat i po vremena odvela je svoje dve prijateljice.

“Nas tri smo proricanje budućnosti PLATILE ŠEST HILJADA DINARA, jer je jedna seansa dve hiljade. Žena je skoro sve pogodila, znala je i kako mi se zove dečko, gde živi i čime se bavi. Pogodila je da ću posle puta dobiti neočekivan novac, a znala je i gde idem na more. Osim toga, osetila je da često imam glavobolje i da su mi ostala četiri ispita do kraja studiranja”, kaže ova Novosađanka. Upitana da li misli da je gatara mogla na neki način da sazna sve te podatke, odgovara da postoji mogućnost da je nešto moglo da se sazna, ali ne sve. “Nemoguće je da je znala koliko mi je ispita ostalo, jer nigde javno to nisam napisala, niti sam nekome o tome govorila”, kaže Katarina.

Kada se najavi dolazak na seansu, prorok obično sve podatke o naivnoj osobi sakupi na društvenim mrežama, a ne libe se ni da zovu pogrebna preduzeća, matičara i poreske uprave. Ostale podatke prorok ili proročica “izvuče” iz osobe tehnikama obmane i manipulacije, poput navođenja na tačan odgovor pružanjem pogrešnog odgovora, mimikom i gestovima, analiziranjem garderobe, šminke ili frizure. Ove tehnike i detalje manipulacije kojima se proroci koriste objasnio je pronalazač i publicista Vojislav Antonić u svojoj knjizi “Da li postoje stvari koje ne postoje?”.

“Manipulator uglavnom govori uopštene stvari i posmatra klijenta. U zavisnosti od njegove reakcije on će se u razgovoru primicati sve konkretnijim temama, pri čemu će koristiti fraze koje liče na konstatacije, a u stvari su prerušena pitanja. Svaki put kada dobije odgovor, koga klijent često daje a da toga nije ni svestan, vidovnjak će to iskoristiti da se približi temi koja će biti najpovoljnija za podmetanje teze o vidovitosti.

Dobar vidovnjak u isto vreme je i pažljiv slušalac. On neće dozvoliti klijentu da govori onoliko koliko želi; zapravo, manipulator će biti najuspešniji ako klijent pretvori seansu u ‘otvaranje duše’ i počne da se jada za sve što mu leži na srcu. Vidovnjak će mu potom vratiti sve informacije ali u izmenjenoj formi, taman koliko je potrebno da se one proglase za rezultat njegove vidovitosti. Veliki broj klijenata dolazi zato što već ima neki lični ili porodični problem – pre svega zdravstvene, materijalne ili ljubavne prirode, što će manipulator lako videti već na prvi pogled, služeći se pomenutim tehnikama”.

Jedan od svežijih, a problematičnijih primera proroka je Branko Životin iz Novog Sada, koji je usluge naplaćivao i po nekoliko desetina hiljada evra, a čije prevare su otkrivene pre tri godine. On je, nakon otkrića da ga u Srbiji sputava Zakon o javnom redu i miru, posao preselio u Beč, odakle je Srbima pružao usluge proricanja, skidanja crne magije, otkrivanja nevernih partnera, analiza homos-ksualnih karti, vraćanje voljene osobe i druge, bizarne usluge.

Da se ovaj biznis višestruko isplati potvrđuje i načelo da se devojke, koje uglavnom i posećuju gatare, posle nekog vremena obično vraćaju po još informacija, vidno pod utiskom pogođenih stavki. Tada su spremne da plate i skuplju uslugu, koja može da iznosi i 6.000 dinara, ali i preporuče poznanicima da posete istu gataru.

izvor:radio021

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *