Verovatno najgluplji pokušaj krijumčarenja cigara u Srbiju u poslednjih 10 godina! (FOTO)

Podeli:

Svakodnevno čitamo o raznim pokušajima krijumčarenja i dovitljivim načinima kako švereceri pokušavaju da nadmudre carinike i nelegalno prenesu zabranjenu robu.

Ima raznih slučajeva od skrivanja novca u gaće do spremanja droge u improvizovane pregrade automobila, ali da neko krene da krijumčari cigarete kao ovaj Nikšišanin (52), to još niko nije video!

Poznato je da Crnogorce “bije” glas da su lenji, ali je ovaj Nikšićanin oborio sve rekorde u lenjosti. Krenuo je u šverc ali ga je “mrzelo” da sakrije robu.

Carinici su 15.decembra oko 19.30 na graničnom prelazu Špiljani zaustavili škodu podgoričkih registracija i pitali vozača da li ima nešto da prijavi. Crnogorac je odgovorio da nema, ali kada su radi rutinske kontrole otvorili prtljažnik ostali su u šoku!

Gepek je bio pun uredno složenih cigareta, bez akciznih markica, koje nisu bile čak ni pokrivene ničim, a kamoli sakrivene.

Nikšićanin je ostao bez oko 700 boksova cigareta, koje je osim prtljažnika “sakrio” u rezervnom točku i torbi koju je držao ispod prednjeg sedišta.

Na kraju su nakon neuspelog pokušaja krijumčarenja i Nikšićanin i cigarete zajedno sa automobilom završili u policiji i tužilaštvu.

 

Telegraf/Foto: Uprava Carina

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *