Za brak najpoželjniji lekari

Podeli:

Princ na belom konju odjahao je u istoriju ženskih maštarija i ustupio mesto  princu u belom mantilu.

Naime, ako je verovati rezultatima ispitivanja agencije za istraživanje tržišta koje je sprovedeno na uzorku od 5.500 ispitanika iz Brazila, Kanade, Kine, Francuske, Malezije, Južne Afrike i Sjedinjenih Američkih Država, danas je najpoželjniji mladoženja – lekar.

Rezultati ovog istraživanja, između ostalog, pokazali su da ljudi širom planete najviše veruju Hipokratovim poslenicima, najviše im se dive i smatraju ih najpoželjnijim bračnim partnerima. Profesori se nalazi na drugom mestu po privlačnosti, dok su naučnici treći izbor za najpoželjnijeg mladoženju. Na začelju kolone najpoželjnijih partnera nalaze se zaposleni u medijima, marketingu i šou biznisu – glumci, muzičari i novinari.

Fatalna privlačnost belog mantila počiva i na činjenici da bela boja, u simboličkom smislu, asocira na čistoću i nevinost, zbog čega mnoge žene stavljaju znak jednakosti između lekara i muškarca koji nosi taj beli mantil. I baš kao što je u svetu vizuelnih simbola stetoskop simbol lekarske profesije, tako u svetu psiholoških simbola sigurnost, moralnost i poverenje – asocijativno dovode u vezu sa onima koji nose stetoskope. Osim toga, lekarska profesija je zanimanje u koje je ugrađena etička dimenzija i mnoge osobe smatraju da je polaganje Hipokratove povelje garancija da je moralnost jedna od vodećih osobina koje opisuju lekara.

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *