ŽIVOT PIŠE ROMANE: Zaprosila muškarca kojeg je pokušala da ubije

Podeli:

Sud u mestu Hradec Kralove na istoku Češke postao je pozornica najčudnije prosidbe u analima češkog pravosuđa, kada je jedna optužena Čehinja umesto da se izjasni o svedočenju zaprosila muškarca koga je pokušala da ubije. A on je pred sudom pristao.

Miroslava Šetkova odgovara pred sudom za pokušaj ubistva zato što je u svađi ovog leta u svom stanu u Hradecu Kralove napala nožem svog dečka i ubola ga najmanje 12 puta a pošto je jednim od udaraca probila i pluća muškarac je napad preživeo samo zahvaljujući tome što je uspeo da pozove hitnu pomoć i komplikovanoj operaciji.

Šetkova je u juče na ročištu, međutim, sve zapanjila kada se odrekla svog prava da se izjasni o svedočenju žrtve i umesto toga ga pred svima zaprosila a on je pristao.

“Ne krivim je, želim da se oženim njome. Tada sam malo popio i bio ljubomoran pa sam je isprovocirao. Zato više neću tako da pijem. Popijem najviše dva piva”, kazao je za današnje Pravo budući mladoženja.

Verzija koju su sada predstavili sudu bila je drugačija od prvog saslušanja u policiji, kada je optužena navela da je htela da ga izbaci iz svog stana i zapretila da će ga ubosti nožem ako ne ode, a on ju je isprovocirao sa “čik probaj”.

Šetkova kao otežavajuću okolnost ima i to što je već osuđivana uslovno zato što je svojevremeno pijana napala jednu ženu i nanela joj ozbiljne povrede.

Autor: Tanjug/Foto:pixabay.com

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *