6 prirodnih načina da proterate otrove iz tela

Podeli:

Oslobodite svoj organizam od toksina i to na potpuno pouzdan način. Brinite o svom telu na vreme i produžićete sebi život.

Otrovi u telu su glavni uzrok mnogih oboljenja, pa ljudi sve češće preventivno pokušavaju da ih proteraju iz organizma da bi sačuvali svoje zdravlje. Ponekad idu i na veome skupe tretmane. Međutim, toksini mogu da se izbace na potpuno prirodan način.

Detoksifikacija organizma je neophodna i trebalo bi tome češće da se posvetite.

Ovo je važno ako želite da imate blistavu kožu i kosu, jače nokte jačima.

Ipak, najvažnije je to što detoksikacijom organizma dižete imunitet, osiguravate više energije i čistite organe od štetnih materija.

Ovih dana svi preporučuju napitke za uklanjanje otrova iz tela, ali njih možete da izbacite i na alternativne načine, koji su mnogo efikasniji.

Evo sedam načina za prirodnu detoksikaciju.

Dan započnite sa čašom vode

Vaš organizam se najviše sastoji od vode, pa morate svakodnevno da je konzumirate u određenoj količini, iako nemate potrebu.

Voda izbacuje toksine i ubrzava metabolizam, a to je upravo ono što vam je potrebno na početku svakog dana. Da ne bi bila bezukusna, dodajte malo limuna ili cimeta, a dolazi u obzir i jedno i drugo. Limun poboljšava varenje, a cimet reguliše šećer u krvi.

Četkanje kože na suvo

Da biste dodatno uklonili mrtve ćelije kože, dan bi trebalo da započnete i sa četkanjem kože na suvo i to četkom s prirodnim vlaknima. Ovako se podstiče cirkulacija, razbija se celulit i uklanjaju masne naslage.

Duboko disanje

Jutarnja šetnja na svežem vazduhu može da vas napuni energijom, a na ovaj način izbacujete i priličnu količinu ugljen-dioksida. Dubokim disanjem se istovremeno oslobađate i stresa.

Fermentisana hrana

Zvuči čudno, ali hrana kao što je kiseli kupus, jogurt i kiseli krastavci reguliše dobre bakterije u sistemu za varenje, a one su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma i jačanje imuniteta.

Manje grickanja

Stalno grickanje između obroka sprečava organizam da pravilno svari hranu. Jedite tri glavna obroka na dan, a između pijte vodu i eventualno pojedite jabuku, krušku ili suvi kokos.

Kupka od senfa

Ovo je prilično čudno, ali deluje. Napravite piling za telo od mešavine sode bikarbone, gorke soli, nekoliko kapi nane, čajevca ili eukaliptusovog ulja i trećine šoljice senfa u prahu.

Senf pomaže u detoksikaciji i smanjuje bol u zglobovima i mišićima.

Masaža

Sve što telo opušta, definitivno je dobro. Postoji takozvana detoks masaža, koja se bazira na tretiranju limfnog sistema, čime se toksini brže oslobađaju. Ova masaža ubrzava cirkulaciju i smanjuje nivo kortizola u telu.

Telegraf rs

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *