Da li ste znali: Kada vas boli zub otkriva probleme s određenim organom

Podeli:

Bol u zubima može da ukaže na poteškoće u drugim delovima tela, jer se problemi u jednom delu automatski se reflektuju u drugom.

Stručnjaci kažu kako su sekutići usko povezani s bubrezima i ušima. Očnjaci reflektuju probleme u jetri i žučnom mehuru, a umnjaci sa srcem i tankim crevom.

Ponekad se bol pojavi u zdravom zubu, nekad u pokvarenom, a događa se da “bocka” i na mestu gde zuba više nema. Ali pre svega, higijena zuba je veoma važna i bol prvenstveno može da znači da jednostavno imate karijes ili je zub potrebno lečiti iz drugog razloga.

Ipak, određeni problemi s ovim zubima mogu ukazivati i na poteškoće u drugim delovima tela.

Obratite pažnju koji zub vas boli i možda otkrijete šta u tijelu nije kako treba ili će uskoro nastati problemi:

Sekutići – upala mokraćnog mehura, uha i bubrega. Prvi sekutić – angina, upala prostate. Hronični bolovi u očnjaku – upala žučnog mehura i hepatitis. Pretkutnjak (nalazi se između očnjaka i kutnjaka) – kolitis, alergijske reakcije, upala pluća, neravnoteža dobrih bakterija.Četvrti zub (gornji i donji) – problemi s kolenima, laktovima ili ramenom, bolesti debelog creva, neki upalni proces. Bilo koji kutnjak – problemi sa želucem, hronični pankreatitis (upala gušterače), anemija, hronični gastritis. Šesti donji zub – problemi s venama i arterijama, ateroskleroza. Šesti gornji zub – upala jajnika, problemi sa slezinom ili štitnjačom, sinusima. Donji kutnjak – proširene vene, problemi s plućima (bronhijalna astma, upala, bronhitis), pojava polipa na debelom crevu. Umnjak – srčana oboljenja, urođene mane srca, koronarne bolesti srca.

Izvor: zenski.ba

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *