Prirodni lekovi za sinuse

Podeli:

Evo najboljih prirodnih lekova koje možete napraviti sami u udobnosti vašeg doma i koji su efikasni kod zapaljenja sinusa:

Potrudite se da obezbedite stalan protok sluzi u nosnim šupljinama. Tuširajte se toplom vodom i pri tome udišite vodenu paru da biste osetili brzo poboljšanje. Vlaga otvara začepljene disajne puteve i pomaže kod zapaljenja sinusa.
Uzmite jednu kafenu kašičicu obične soli i pomešajte je sa dve šolje tople vode. Ukapajte ovaj rastvor u nozdrve kapaljkom sa zabačenom glavom unazad. Kada rastvor dođe do vaših sinusa osetićete olakšanje i popuštanje u sinusima.
Pošto je infekcija sinusa izazvana zapaljenjem sluzokože nosa i kurkuma kao začin vam može pomoći jer poseduje antiinflamatorna svojstva. Njen aktivni sastojak poznat kao kurkumin pomaže jer greje sinusne šupljine i čisti disajne puteve.
Začinjena hrana vam može pomoći jer poboljšava protok sluzi kroz disajne puteve. Kada se otvori izvodni kanal samog sinusa i vi ćete osetiti olakšanje.
Prokuvajte oko pola litre vode sa nekoliko kapi origano ulja i inhalirajte se. Pri tome je najbolje da prekrijete glavu peškirom da bi uspeli da udahnete što više pare. Origano ulje je moćan lek kod infekcije sinusa zbog antibiotskog dejstva.
Iseckajte crni luk na komadiće , primaknite nosu i mirišite iseckane komade luka. Konzumiranje sirovog crnog luka može vam pomoći u lečenju zapušenih sinusa.
Vruć sok od paradajza je odličan domaći lek za zapušene sinuse. Prokuvajte šolju soka od paradajza sa supenom kašikom seckanog belog luka, pola supene kašike čili sosa, jednom supenom kašikom limunovog soka i malo celerove soli.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *